Skøyteglede på isen
Lyden av skøyteskjær og pucker som treffer vantet i høy fart fyller hallen i Lørenskog. På isen er et tjuetalls 10-åringer i full sving med hockeytrening rett etter skolen, og på tribunen står et par foreldre og ser på.
– Det er andre gang vi er her, forteller Are.
Sønnen Adrian skøyter rundt i rød drakt på isen. Han har mange kamerater som også spiller ishockey, for skøytemiljøet i Lørenskog er stort.
– De trener tre ganger i uka, så det blir litt tid i hallen – men det er bare hyggelig. Vi bor like i nærheten, så det er korte avstander, forteller han.
– Ti på tre sa jeg at vi måtte avslutte, men han synes det er så gøy at han har ikke lyst til å gi seg, sier Ahmed.
Han er i hallen med sønnen Jakob på snart fire år, som går på ishockeyskole hver lørdag og tilbringer tid på isen så ofte han kan ellers, også.
– Jeg kan ikke gå på skøyter selv, men må vel kanskje lære meg det så vi kan spille litt hockey sammen etter hvert, sier Ahmed, og hjelper sønnen av med utstyret.
En klubb for alle
– Lørenskog Ishockeyklubb er en av landets største ishockeyklubber – og det er vi stolte av, sier Bjørn Nordby. Han er ansvarlig for skøyteskolen og sitter i klubbens styre.
Skøyteskolen er Norges nest største i sitt slag, og er et tilbud til alle barn fra tre til ni år.
– Her starter barna fra de nesten krabber rundt på isen. Vi har 120 barn i hallen hver lørdag. I tillegg har vi storsatsning på 7-, 8- og 9-åringene. De kaller vi ynglinger, og vi har etablert lag i alle årsklasser, forteller Nordby. Han kaller Lørenskog Ishockeyklubb for en breddeklubb, med hockeyskole, jentehockey og laget Team Unified, som består av spillere med spesielle behov.
– Vi har et stort hockeymiljø her i Lørenskog, med 350 aktive spillere fra seniornivå og nedover. Vi er en ganske stor klubb, selv om vi ikke synes så godt på det lokale elitekartet for tiden, sier han.
Ishallen holder også åpent på dagtid i ukedagene. Da brukes isen ofte av skolene i nærmiljøet og av SFO. På ettermiddagene får de barna som går rett til hallen etter skolen tilbud om mat før de trener.
– Vi er jo heldige med korte avstander her i Lørenskog. De fleste kan gå hit selv fra skolen og hjem igjen etterpå, og det gjør det jo veldig greit for både barna og foreldrene, sier Nordby.
Lørenskog Ishockeyklubb ble stiftet 21. desember 1963. I starten var Rolvsrud stadion hjemmearena, men 12. mars 1988 åpne Lørenskog Ishall – som den 18. ishallen i Norge – med en tilskuerkapasitet på totalt 2450 plasser, hvorav 1350 er sitteplasser. Ishallen ligger sentralt plassert bak Metrosenteret i Lørenskog, med god parkeringsdekning og kort gangvei fra bussholdeplass. Lørenskog ishall ligger kun 2,3 km og en kjapp gå- eller sykkeltur fra boligprosjektet Lørenskog Hageby.
PUBLISERT 18. mai 2020 / SKREVET AV Fredensborg Bolig